Lámpa webáruház – új alapokon

 

Úgy döntöttem, hogy a korábbi lámpa webáruház megérett a cserére és a felújításra. (Korábban írtam már internetes kalandozásaimról a lámpaüzlet online c. blog bejegyzésben.)

 

lámpa webáruházSzeretném azonban, ha az új online lámpabolt egy picit más lenne, mint az eddigi és más mint a Neten jelenleg fellelhető lámpa webáruházak. Olyan webáruházat tervezek – és remélem, sikerül is megvalósítani – ami szinte kézenfogja a látogatót és kezdettől végigvezeti a lámpababoltban az igények felmérésétől a lámpa kiválasztásáig és megvásárlásáig.

Szeretném, ha az új online lámpaboltban egy lámpa vásárlás a lehető legjobban hasonlítana ahhoz az élményhez, hasonló szolgáltatásokat nyújtva, mint amilyet az a lámpa szaküzlet nyújt Siófok központjában, amelyet én vezetek már sok-sok éve.

Egy lámpa webáruház manapság nagyszerű lehetőség arra, hogy használatával egy kereskedő országos szintűre bővítse az ügyfelei körét, de tapasztalatom szerint a vásárlók nem kapják meg azt a segítséget és figyelmet általa, amit egy személyes találkozás kapcsán megkapnának. Ez persze természetes, az internettől senki nem vár el személyességet gondolhatnák. Az én meggyőződésem az, hogy ez nem teljesen így van. Mindenki vágyik arra, hogy IGAZI vásárlóként, fontos ügyfélként kezeljék, csak legfeljebb a jelenlegi online lámpa áruházak nem adják meg ezt az élményt, így hát elfogadjuk, hogy az nem létezik.

A legtöbb lámpa webáruház ma pontosan úgy néz ki, mint egy száraz számítógépes adatbázis. A vásárlók találnak böngészhető kategóriákat, hol jobb, hol rosszabb képeket a lámpákról, ár információkat, szokványos -x% akciós ajánlatokat IGAZI ajánlatok helyett! Alig találnak azonban szöveges leírásokat, segítséget a kiválasztáshoz, megerősítést a választásban. Senki nem kérdezi, hogy hová, milyen célra szeretnének lámpát vásárolni, senki nem kérdezi, hogy mennyit szánnak erre? A vásárló egy száraz katalógust lát, amelyből – ha véletlenül talál – olyan lámpát, ami megtetszik neki, egye fene, megvásárolhatja.

Nos, én azt gondolom, nem kell ennek feltétlenül így lennie, ezért az én célom egy olyan lámpa webáruház létrehozása itt, ahol a vásárlás kellemes és nem csak egy gyorsan letudnivaló feladat egy unalmas (virtuális) környezetben.

 
Továbbra is figyelje tehát a lampauzlet.hu oldalt, mert lassan de biztosan bontogatjuk szárnyainkat, bízom benne, hogy egyre több izgalmas hírrel jelentkezhetek a jövőben.

A hozzászólások le vannak tiltva.