Mennyezeti lámpák

 

mennyezeti lámpaA mennyezeti lámpák azok, amiket elsődlegesen általános világítási célokra használunk szinte minden helyiségben, ahova világítás szerelhető. Elsődleges céljuk, hogy mint fő fényforrás, kellő fényerővel világítsák meg a belső teret. Másodlagos funkciójuk a beltér díszítése, a mennyezeti rész felöltöztetése.  Természetesen a lámpagyártók mennyezeti lámpákkal is bőségesen elárasztják a piacot és nem véletlenül, hiszen ezek a legnépszerűbb, leggyakrabban vásárolt termékek közé tartoznak. A díszítő, hangulatteremtő funkcióból fakadó vásárlói igények maximális kiszolgálása miatt szinte végtelen sok változatban készülnek.  

 

 

 

 

 

 

 

Hagyományos, kerek formájú mennyezeti lámpák

 

Ezek a lámpák egy közvetlenül a mennyezetre rögzíthető, lapos fém testből és egy általában üvegből készült lámpabúrából állnak. A lámpabúra határozza meg a lámpa alkalmazhatóságát; a skála az egyszerű fehér homoküvegtől a színes, díszes kivitelű, akár művészi lámpabúráig terjed. Ennek a lámpának a jellemzője, hogy mindössze néhány centiméterre áll ki a mennyezet síkjából, tehát alulról rátekintve szinte észrevehetetlenül belesimul a felületbe.

Szögletes kivitelű mennyezeti lámpák

Az előzőhöz hasonló konstrukciójú lámpák, de a lámpabúra ezeknél nem kerek, hanem néha kicsit szokatlan hatást keltő négyzetes alakú. Olyan helyre javasolt, ahol ki szeretnénk hangsúlyozni az egyediséget, szeretnénk a megszokottól valami eltérőt mutatni, illetve jobban ki szeretnénk emelni magukat a mennyezeti lámpákat. A hagyományos kerek mennyezeti lámpától eltérően ez a fajta lámpa formája miatt nem tud észrevétlen maradni, nagyon is hangsúlyos, karakteres képet fest a helyiségről – főleg, ha nagyobb térbe kerül és több ilyen lámpa is díszíti a mennyezetet. A lámpabúra itt is üveg, rengeteg féle variációban.

 

Mennyezeti lámpák széles választékában böngészhet webáruházunkban

 

Függesztékek, csillárok

A függesztékek olyan csillárok, lámpák, amelyeknek világítótestjei nem a mennyezet síkjához közel, hanem attól valamilyen távolságra vannak elhelyezve és egy függeszték (amely lehet maga az elektromos kábel is vagy egy merev rúd) segítségével vannak a mennyezethez rögzítve.

Alapvetően minden mennyezeti lámpa esetén – így a függesztett lámpáknál is – a lámpabúra az, amely meghatározza, hogy a lámpa milyen hatást kelt majd abban a helyiségben, ahova szánjuk.

Léteznek speciális célú függesztékek, például étkező asztal fölé vagy konyhapult megvilágításra használt függesztékek. A legnépszerűbbek természetesen a csillárok, amelyek valóban szinte végtelen variációban állnak ma már rendelkezésre. Ezek között is van sokágú több világítótesttel és vannak egyszerűbbek egy vagy csak néhány világítótesttel.

A függesztékek egy speciális fajtája a fordított függeszték, amikor a fényforrás nem lefelé világít, hanem a lámpabúra kialakítása miatt a fény felfelé áramlik, majd a lenti rész a mennyezetről visszaverődő, szórt fényt kapja meg. Bizonyos esetekben és bizonyos helyiségekben nagyon kellemes és hangulatos fényhatásokat lehet elérni egy ilyen mennyezeti lámpa alkalmazásával.

Mennyezeti spotlámpák

Ha olvasta a spotlámpák bemutatására szánt írásunkat, akkor már tudja, hogy ezeket a némileg speciális lámpákat is előszeretettel alkalmazzák manapság mennyezeti világításként. Olyan helyiségekben ajánlott a használatuk, amelyek viszonylag magas beltérrel rendlekeznek, mivel a spotlámpák fénye rövid távra fókuszált, szükség van egy megfelelő távolságra ahhoz, hogy egy mennyezeti lámpától elvárt, szórt fényhatás érvényesülni tudjon. Minden esetre ez is egy lehetőség és bizonyos belső terekhez ez a fajta megvilágítás tökéletesen illik.

A mennyezeti lámpák fényforrása gyanánt az összes ma alkalmazható technikai megoldás előfordul. Találhatunk hagyományos, normál izzóval szerelt lámpákat, halogén izzóval szerelt lámpákat, takarékos fénycsövekkel ellátott lámpákat és LEDes lámpákat is.

Azt tapasztaljuk, hogy a mennyezeti világítás kiválasztása okozza talán a legnagyobb fejfájást ügyfeleinknek – talán az óriási választék miatt, talán mert mindenki érzi, hogy a mennyezeti lámpák kiválasztása kulcsfontosságú egy helyiség karakterének, hangulatának kialakításakor. Nem utolsó sorban, persze a lámpának tudnia kell a kívánt fényerőt is szolgáltatni ahhoz, hogy újdonsült tulajdonosa maximálisan elégedett lehessen.

Ismét csak arra bíztatom, hogy vegye igénybe több éves szakmai tapasztalatunkra alapuló tanácsadási szolgáltatásunkat lakása, üzlete vagy akár nagyobb volumenű helyiségei világításának megtervezéséhez, kialakításához. Biztos vagyok benne, hogy fogunk tudni segíteni és közösen olyan megoldást, olyan lámpákat találunk Önnek, amelyekkel hosszú ideig elégedett lehet. Keressen minket bátran!

 

Mennyezeti lámpák széles választéka webáruházunkban 

 

Mennyezeti lámpák a  webáruházban

 

 

A hozzászólások le vannak tiltva.