Gyereklámpa

Junior gyereklámpaSokszor visszatérünk arra, hogy a megfelelően kiválasztott világítás milyen nagy fontossággal bír a lakás bármely helyiségében. Nem kivétel ez alól a gyerekszoba sem. Oda kizárólag csak gyereklámpa való! A játékos színvilágú, gyakran mesefigurákkal díszített falak, a vidám mintázatú függönyök, a szép bababútorok közé bizony balgaság volna egy nem odaillő, hétköznapi vagy éppen semmitmondó stílusú világító alkalmatosságokat választani.

A gyereklámpák választéka ma már rendkívül nagy, mindenki találhat lurkóinak egy, a saját gyerekszobába illő darabot az üzletekben. Legyen az akár mennyezeti lámpa, fali lámpa vagy kiságy fölé, íróasztalra, esetleg éjjeli szekrényre tervezett lámpa, mindegyik esetében valami különleges és szép forma és/vagy lámpabúra adja meg ezeknek a praktikus tárgyaknak a karakterét.
A kicsik gyakorta félnek éjszakánként a sötétben, ezért találták fel tipikus gyerekszobai alkalmazásra a kis fogyasztású, kis fényerősséggel világító, de szintúgy vidám burkolattal, mintákkal ellátott éjjeli fény néven közismert lámpácskákat. Az ilyen éjjeli fények rendkívül halványan derengő fénye még nem annyira erős, hogy zavarná a gyerekeket az elalvásban, ugyanakkor biztonságérzetet ad azzal, hogy megszünteti a teljes sötétséget a szobában. Fontos, hogy nagyon kis fogyasztásúak legyenek, hiszen egész éjszaka hosszú órákon keresztül világítanak, tehát jó, ha egy kicsit takarékosak a villanyszámlával is.

Egy gyerek lámpa tervezésekor a lámpagyártók természetesen fokozott figyelmet fordítanak a biztonságra. Gyerek lámpabúra csak elvétve készül üvegből vagy textilből, szinte kizárólagos a lágy műanyagok használata erre a célra. A műanyagon kívül fából készülnek még gyönyörű gyereklámpák, ezek általában egy-egy kézműves műhely termékeiként kerülnek forgalomba viszonylag kis darabszámban. Elvétve használnak még fémeket is, de ez már egyre ritkább.

Gyerek falilámpaAz igazán biztonságos gyereklámpa kis feszültségen működik, megelőzve a áramütéses baleseteket, hiszen a csemeték előszeretettel nyúlkálnak bele a lámpákba, kíváncsian “szerelik szét”, hogy vajon ki lakik benne? Az igazán figyelmes tervezők nem csak kis feszültséget használnak a működtetéshez, hanem egy nem könnyen eltávolítható műanyag rács segítségével megoldják azt is, hogy a gyerkőc ne tudjon benyúlni a lámpabúra alá. Természetesen mindez a fali-, az olvasó-, és az asztali lámpák esetében elsődleges szempont. A mennyezetre azért ritkábban másznak fel a gyerek, hogy belenyúljanak a lámpába.
A gyerekszobákba szánt lámpák minőségére is európai szabványok vigyáznak és a gyártóknak kötelességük ezeket teljesíteni, különben nem hozhatják forgalomba a terméküket. Mint minden elektromos berendezés, a gyereklámpa is egy minőségi- és egy áramvédelmi bevizsgálás után kerülhet csak forgalomba.

Lámpa áruházunkban magunk is kitüntetett figyelemet a gyermekes családok igényeire.

 

 

 

 

Térjen be hozzánk és válasszon gyereklámpa kínálatunkból!

( Ha bizonytalan benne, hogy melyik terméket válassza, szívesen adunk tanácsot a választáshoz. Nagy segítség, ha hoz magával egy képet a gyerekszobáról).

 

 

A hozzászólások le vannak tiltva.