Falikar

 

Kültéri falikar (Rábalux- Oslo)

 

 

 

 

A falikar olyan lámpatest, amelyet, függőleges falra szerelnek és általában szignifikáns dísze az adott falszakasznak – hacsak nem az a cél, hogy diszkrét maradjon, szinte belesímulva a fal síkjába. De ez utóbbi alkalmazás a ritkább eset.

 

A falikar leggyakrabban épületek külső falára kerül fel, de természetesen nagyobb belső tereknél ugyanúgy alkalmazható. A falikar két fontos funkciót tölt be:

  • dísz (design),

  • világítás (funkcionalitás).

Egy falikar úgyszólván felöltözteti, díszíti az épület külső részét, vagy a belső terét, hasonlóan, mint az embereknél az ékszerek. Egy jól megválasztott, az épület illetve a belső tér karakteréhez illő falikar nagyon sokat tehet hozzá az épület külső megjelenéséhez, az összhatáshoz.  

 

Az épület külső részére szerelt falikarok esetén nem elegendő, ha csak szépek. Az időjárás viszontagságainak kitett lámpatestből csakis a kiváló minőségűeket szereljük fel. A silány minőségű, olcsóbb darabok anyaga hosszú távon nem ellenálló az időjárással szemben. A  nyári tűző napfény, a téli extrém fagy, az eső, a párás levegő és ezek váltakozása nagy igénybevételnek teszi ki a lámpatesteket. Az olcsó anyagból készült kültéri falikarok egy (nem is olyan hosszú) idő után elvesztik szépségüket, anyaguk megromlik, elszíneződik, a szigetelés idő előtt felmondja a szolgálatot így előbb-utóbb a kukában végzik.

 

Ha hosszú távra tervezünk, és hajlandóak vagyunk kezdetben egy kicsit többet fizetni, akkor ezekkel a problémákkal nem fogunk szembesülni később. Mi mindenképp a jó minőségű termékeket ajánljuk és Önnek is ezt tanácsoljuk, hogy válasszon inkább a jó minőségű, időjárás álló alumínium vagy bronz anyagból készült falikarok közül a hosszú élettartam érdekében. Közvetlenül esőnek kitett lámpatestnél gondosan ellenőrizze le, hogy a lámpa szigetelése is megfelelő minőségű-e? A jobb minőség nyilvánvalóan magasabb árral párosul. A minőségi kültéri falikar az olcsó kategória árainál öt-, hatszoros áron kapható, de a tapasztalatok szerint megéri a többletet kifizetni, hacsak nem szeretné két-három évente – kényszerűségből lecserélni a teljes kültéri lámpakollekciót.   

 

 

Vásároljon falikar lámpákat a webáruházban

 

 

Természetesen a kültéri világítás megtervezésénél nem csak a lámpa anyagára kell figyelmet fordítani, hiszen a kültéri falikarok fontos és praktikus funkciókat látnak el. Nézzük, mik ezek?

  • Épület melletti közlekedő utak megvilágítása

  • Épület bejárata és környezetének megvilágítása

  • Lépcsők, le- és feljárók megvilágítása

Gyakori és hasznos dolog a kültéri falikarokat automata fény- és mozgás érzékelős kapcsolókkal szerelni, amelyek a szürkület beállta után mozgás érzékelése esetén automatikusan bekapcsolnak, majd a mozgás elmúltával egy bizonyos idő eltelte után kikapcsolnak. Ez kényelmes megoldás, amellett energia takarékos is, hiszen véd feledékenység ellen. Bosszantó, amikor reggel ébredünk rá, hogy egész éjszaka égve felejtettük a kinti lámpát. Ilyesmi bizony, a kapcsoló automatika nélkül szerelt külső fényeknél gyakran előfordulhat. Sok típusnál egyébként az automatikát már egybeépítik a lámpával megspórolva ezzel egy kis szerelési munkát Önnek.

 

Lámpaboltunkban a lámpák minden kategóriájában – így a falikaroknál is – a minőségi termékeket kínáljuk. Falikar választékunk között jobbára egyedi, formatervezett lámpákat kínálunk, néhányat mozgás érzékelővel szerelve.

 

A kültéri falikarok illetve a külső, kerti világítás fontos kellékei lehetnek még a kültéri állólámpák is, amelyek az épületektől távolabb lévő közlekedő utakat, járdákat világítják meg.

 

Kattintson és böngésszen falikar kínálatunkban a webáruházban

 

A hozzászólások le vannak tiltva.