Csillárok, lámpák

 

Egyre többen leszünk, akik sok gondot fordítunk a megfelelő lámpa kiválasztására. Az ember, ha elég elszánt és tudatok, órákig képes böngészni a lámpa webáruházakat, keresve a megfelelő anyagú, színű és stílusú lámpát. Akik így tesznek tisztában vannak azzal, hogy a megfelelő  otthoni világítás mennyire fontos szerepet játszik mindennapjainkban. A világítás minősége, a megfelelően megtervezett és megválasztott világítás, legyen az csillár vagy csak lámpa, hatással van az általános hangulatunkra, arra, hogy hogyan érezzük magunkat a saját lakásunkban, és sokat hozzáad a helyiség, a tér kellemes karakteréhez.

 

 

A jól megtervezett és megválasztott csillárok, lámpák fényénél jobban halad a munka, biztonságosabbnak és kényelmesebbnek érezzük az otthonunk. A világítás a vendégek számára is sokat elárul otthonunk hangulatáról.

A jól megválasztott világítás azért szükséges, hogy támogassa, egy-egy adott helyiség karakterének, jellemvonásainak kialakítását és nem utolsósorban támogassa, legyen összhangban a helyiség funkciójával is. A csillárok, lámpák megfelelő megválasztása által csinálhatunk kis szobából tágasnak, levegősnek ható szobát, vagy éppen fordítva: csinálhatunk egy nagy helyiségből egy barátságos, hívogató teret.

A csillárok évtizedek óta a leginkább keresett és csodált világító alkalmatosságok; szobáink, helyiségeink meghatározó elemei, díszei. Régen egy-egy ház lakójának társadalmi pozícióját tükrözték a fogadótérben vagy a vacsoraasztal felett elhelyezve. Akkoriban egynél több csillárt nem is nagyon lehetett találni egy házban.

Nos, mára ez (is) nagyon megváltozott. Manapság akár a lakásunk (majdnem) minden helyisége felszerelhető csillárral. Akár egy szerényebb otthonról vagy csodás palotáról, modern vagy hagyományos, polgári házakról beszélünk a csillárok most már mindenhol ott vannak.

Ma is gyakorta építenek az emberek házakat a  régi polgári otthonokra hasonlító hatalmas belmagassággal, hatalmas terekkel. Egy nagy nappali vagy egy átlagos alapterületű, de nagyon magas (2.5-3-3,5 méter belmagasságú)  szoba szinte követeli, hogy egy mennyezetre függesztett szép tárgy kitöltse a hatalmas felső teret.

Az egyes csillárok mellé általában ugyanabból a családból származó lámpák is kaphatók, amiknek gondos elhelyezésével kiválóan kiterjeszthető a csillár hatása.

Jómagam és kollégáim évek óta világítástervezéssel, csillárok, lámpák értékesítésével foglalkozunk. Amennyiben Ön is csillárt, lámpát keres otthonába biztosak vagyunk abban, hogy tapasztalatainkkal, tanácsainkkal tudunk segíteni Önnek az otthonához illő világítás megtervezésében és megvalósításában.

Válassza ki az Önnek tetsző klasszikus vagy modern csillárokat, lámpákat webshopunkban, kérjen tanácsot és később ugyanitt kényelmesen meg is vásárolhatja.

 

 
Tovább a csillár webáruházba
 
 

A hozzászólások le vannak tiltva.